Logga in
Eftersom jag lever ett stressigt liv fick jag möjligheten att prova Mind Master från er och jag kan bara säga att jag är väldigt imponerad av denna produkt. Ångrar inte en sekund att jag testade detta. TACK Thomas L

Aftershave

Här har vi samlat alla våra after shave på ett ställe. Samtliga är av modell "rakvatten" som farsan sa när tiden begav sig. Vi har alltså inga "balm" i dagsläget. Samtliga herrdofter i vårt sortiment utom "Classic serien" har en matchande after shave. Som alltid högklassiga produkter med naturliga doftoljor, utan onaturliga tillsatser. Mildare koncentration än parfymerna & passar bättre om man vill ha sin doft lokalt i ansiktet / skägget. Alltid en skön & fräsch känsla att vara nyrakad & klappa sig med after shave. 

Aftershave, rent ut sagt "rakvatten" kallas "herrdofter" med högre alkoholhalt än ex. vanlig parfym. Historiskt sett var/är anledningen till detta att den ska vara antiseptisk efter rakning med rakkniv alternativt rakhyvel & därmed eliminera risken för infektioner i eventuella småsår eller skärsår som uppkommit vid rakning. Den vanligaste anledningen idag är troligen just som parfym, & after shave ingår då i den dagliga skötseln av den personliga hygienen. 

Dagens växande skäggtrend har gjort att klassiska barberare har gjort comeback, rakkniven har en renässans Rakapparaterna blir liggande i lådan oanvänd. Hetaste trenden idag är "riktig" rakning med kniv. 

Aftershave, historik med anor:
Ett känt märke är 
Aqua Vera, som har funnits i Sverige sedan 1920-talet. Ett annat känt märke, Old Spice, lanserades i USA 1938 och kom till Sverige 1957.  Min egen far använde Brut 33. Alla dessa gamla klassiker finns fortfarande på marknaden.


Det finns inga produkter i denna kategori.

^ Upp ^